Vintage Ads

Andreea a descoperit un site minunat,  www.vintageadbrowser.com, un site unde poti explora reclame, cu precadere printuri, care dateaza inca din 1940, frumos aranjate pe domenii. Stiam ca initial reclamele aveau mai ales functia de informare. De aceea, o mare parte din acestea erau constituite doar din text, fara a avea atasata o imagine a produsului. Reclamele pentru medicamente explicau modalitatea in care se instala afectiunea si diferitele stagii pe care le parcurgea urmand ca in final sa recomande produsul. Apoi, o serie de reclame infatisau exclusiv produsul, dupa ce printurile anterioare isi realizau functia de informare si publicul era deja familiarizat cu afectiunea. In ceea ce priveste printurile pentru servicii medicale, in cazul celor stomatologice erau explicate procedurile de tratament si comunicate preturile. Chiar si in 1950 se realizau reduceri si promotii si se oferea garantie pentru lucrarile de protetica.

Am descoperit, de asemenea, suplimentele nutritive „for pale people”. Marketerii de atunci au ales pentru Dr. William’s Pink Pills for Pale People sa accentueze beneficiul produsului prin culoarea medicamentului. Pastila dr William reda culoarea roz in obrajii consumatorilor sai. Si ma gandesc la un medicament care in prezent in Romania se pozitioneaza asemenea produsului de pe la 1900, diferentiindu-se de restul analgezicelor, antipireticelor si antiinflamatoarelor prin culoarea roz. Este vorba despre Ibalgin care, conform site-ului iqads, se adreseaza femeilor cu varsta intre 20 si 45 ani, cu venituri si educatie medii si peste medie din mediul urban. Culoarea pastilei este astfel influentata de targetul produsului.

In continuare atasez printuri ale unor produse pe care le identificam si astazi pe piata.

In ceea ce priveste prezervativele, si imaginea produsului era insotita de text prin care i se prezentau caracteristicile. Si ma gandesc la promovarea Durex din 2009 in care nu se mai spun povesti despre produs, ciprodusul insusi spune povestea.

sursa: http://laren.files.wordpress.com/2007/04/durex_03.jpg

sursa: http://3.bp.blogspot.com/_L75szKiN8Bg/SYVj1gLF86I/AAAAAAAAB3U/rfsqA4Zuvxg/s400/durex-xxl-scottish-kilt.jpg

Ma intreb cum vor arata reclamele pe la 2100…

sursa printurilor vintage: www.vintageadbrowser.com

Lasă un comentariu