Tratamente cu celule stem si in Romania


In contradictie cu imaginea sistemului sanitar romanesc de stat, a medicilor rezidenti loviti in demnitate de ilogica remuneratiilor si a pacientilor condamnati la suferinta, in Romania se construieste primul centru de tratament cu celule stem in Adunatii Copaceni, la doar 8 kilometri de capitala. Situatia economica a tarii face ca segmentarea sa fie din ce in ce mai simpla pentru marketerii unor astfel de clinici. Extremele aduc in prim plan indivizi carora notiunile de celule stem si de tratamente cu celule stem le sunt complet straine, neavand nici macar accesul firesc al unui cetatean european la servicii medicale de calitate si, pe de alta parte, indivizi carora venitul, educatia, informatia le permit sa inteleaga atat conceptele in sine cat si importanta vitala de a investi in propria viata si a celor dragi prin deschiderea catre aceste noi proceduri si tratamente.
Costurile centrului de tratament construit de grupul Concorde se ridica la 50 milioane de euro, suma de bani provenita din „fonduri proprii, de la investitori privaţi, de la Comunitatea Europeană şi de la investitori instituţionali”, conform http://www.money.ro. In plus, se va mai ridica o clinica de lux de catre acest grup, argument al profitabilitatii si atractivitatii zonei private a sistemului sanitar.
Inainte de orice apel la publicitate, ma astept la campanii de relatie publice privind celulele stem, la informarea publicului pentru a avea certitudinea ca informatiile detinute de acesta pe acest topic sunt corecte si debarasate de eventuale judecati de valoare gratuite. Si nu pentru ca grupul nu si-ar permite o publicitate rasunatoare, ci pentru ca trebuie cultivata si potolita setea de informatii a potentialilor clienti. Costurile ridicate ale procedurilor de recoltare, conservare si tratament cu celule stem anuleaza aproape instant efectele publicitatii, pacientii cautand acum, mai mult decat niciodata, un fundament rational al acestei investitii.
Ma bucura aceasta premiera in Romania si sper ca in viitor accesul la aceste tratamente sa nu fie un lux.

Sursa fotografiei:http://enciclopedie.interactiuni.ro/o_stiri/65.jpg
Sursa informatiei: http://www.money.ro/servicii-medicale/50-milioane-de-euro-costa-primul-centru-de-tratament-cu-celule-stem-din-romania-afla-unde-va-fi-construit.html

Reclame

Un răspuns to “Tratamente cu celule stem si in Romania”

  1. Alina Enescu Says:

    Cred ca orice va deveni posibil cu ajutorul celulelor stem. In afara de utilitatea lor pentru sanatatea pacientilor, sunt utilizate din ce in ce mai mult si in chirurgia estetica. Citeam la un moment dat un articol despre utilizarea lor chiar si in procedurile de clonare. Sunt foarte curioasa unde se va ajunge. Oare chiar ne vom putea permite cu totii, la un moment dat, sa apelam la aceste servicii? Pentru ca, intr-adevar, sanatatea nu ar trebui sa fie un lux

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: