MedLife- un ajutor de 500.000 euro in lupta impotriva obezitatii


Societatea actuala, cu ritmul sau rapid, ne impinge tot mai mult sa cadem in pacatul unei alimentatii gresite. Mancatul pe fuga, fara a avea un program fix al meselor, diete neechilibrate, excesul de dulciuri si de E-uri, gustarile luate la restaurante de tip fast food pot ridica spinoasa problema a obezitatii. In plus, o cercetare a Universitatii Meinz a condus la o concluzie deloc linistitoare: criza economica prelungita creste riscul de obezitate iar incertitudinea financiara poate fi cauza unor boli cronice grave. In cadrul emisiunii „Ce se intampla, doctore?”, Oana Cuzino a tratat acest aspect al crizei financiare, explicand ca o reducere a bugetului conduce la o orientare frecventa a indivizilor spre produse mai ieftine, bogate in grasimi saturate si zaharuri care potolesc foamea, insa pe moment. Excesul de paine, paste fainoase, cartofi, orez si carne grasa si combinatiile intre aceste alimente sunt cea mai frecventa greseala comisa de indivizi. Dincolo de aspectele legate de sanatatea organismului, obezitatea constituie si o problema psihologica pentru pacient.
Med Life intinde o mana de ajutor celor afectati de sau aflati la un pas de obezitate, construind o noua clinica nisata. Este vorba despre Centrul de Diagnostic şi Tratament al Osteoporozei, Obezităţii şi Bolilor Tiroidiene, o investitie care se ridica la 500.000 euro. Printre echipamentele de ultima ora si absolut necesare unui asemenea centru se numara QDR Explorer – vârful de gamă folosit în osteodensitometria DXA. Pentru inceput, centrul va insuma 12 cadre medicale. Strategia MedLife cuprinde doua directii: una de dezvoltare a centrelor ce ofera servicii medicale integrate si una de dezvoltare a centrelor nisate precum Centrul de Psihiatrie şi Psihoterapie MindCare, Centrul de Medicină Materno-Fetală, care include un Departament de Fertilizare in Vitro, Centrul de Fiziokinetoterapie şi Recuperare Medicală, Centrul de Excelenţă în Gastroenterologie şi Centrul de Excelenţă în Proctologie, dar si deschiderea de noi centre nisate, acolo unde concurenta inca nu a patruns. Aceasta strategie nu trebuie vazuta doar ca o oportunitate de afacere, deci din punct de vedere al marketingului, ca o sansa de diferentiere, de a castiga avatanj competitiv prin a patrunde in mintea pacientului ca primul care si-a indreptat atentia asupra unei afectiuni si asupra tratarii acesteia, ci si ca o dezoltare a sistemului sanitar, ca o mana de ajutor intinsa pacientului. Desigur, aspectele financiare nu trebuie neglijate. In definitiv, vorbim despre un sistem privat care trebuie sa se raporteze, mai mult sau mai putin, la profit. Important mi se pare sa vedem partea plina a paharului reprezentata de accesul la cadre medicale specializate, la tehnologii de ultima ora in conditiile in care sistemul de stat nu se afla la nivelul anului 2010.

Pentru mai multe informatii despre cercetarea Univeristatii Meinz privid impactul crizei economice asupra sanatatii, accesati portalul http://www.csid.ro sau http://stirileprotv.ro/csid/sanatate/criza-economica-prelungita-creste-riscul-de-obezitate.html.

SURSA informatiei: http://www.money.ro/servicii-medicale/medlife-deschide-centrul-de-diagnostic-si-tratament-al-osteoporozei-obezitatii-si-bolilor-tiroidiene.html

SURSA fotografiei: http://www.financiarul.com/uploads/modules/news/32792/Medlife.jpg

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: